čtvrtek 16. května 2013

Kopky

Včera jsme se s dědou Trnkou potkali u Labe při večerním kopení sena. Pěkně jsme si zapracovali a probrali, odkud kdo pochází (kupodivu jsme od sebe nebyli geograficky ani tak daleko, na časové ose je to o něco markantnější rozdíl, děda vzpomínal, jak jezdil do Rakovníka na prázdniny okolo roku 1953, já tam taky bývala ráda, okolo 2001...).

Prý tady v Polabí nebylo zvykem shrabat seno na noc. Uschlo i tak, naležato, jen nemělo tak pěknou barvu. Místní to naučil až děda s nějakou paní Novotnou, co pocházela od Mnichova Hradiště, tam to dělali stejně. Co se mě týče, kopím ráda, je to dobrá rehabilitace po kosení.

Děda odjel, bylo hezké světlo a kopky vypadaly poklidně, romanticky, a foťák nikde. Když pro něj pojedu domů, děti budou chtít večeři a už se nevrátím, to bylo jasné.Vznesla jsem vesmírnou objednávku na pána s fotícím mobilem. Po chvilce kousek ode mě jeden zastavil, opřel si kolo o stojánek a večeřel. Byl to milý Angličan sídlící v Mělníku, nevadilo mu skamarádit se a nafotil to ochotně, takže se kochejte:


Komentáře: 4:

Blogger Amelie řekl...

to se to kochá, když někdo pracuje:-)

20. května 2013 v 1:37  
Anonymous Anonymní řekl...

To je ale sličná selka :-) Vakul

20. května 2013 v 9:42  
Blogger Silly Little Sheep řekl...

Děsná romanťárna :)

23. května 2013 v 6:26  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Jak prase, moje řeč, silly little :-)

23. května 2013 v 12:28  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka