středa 12. listopadu 2014

Dýňová polévka jako akt lásky

Knížka Pět jazyků lásky není vůbec špatná. Každý prý máme nějaký, cítíme se milovaní, když se nám dostává pozornosti, služeb, dárků, slov ujištění, nebo fyzického kontaktu. Pochopila jsem z ní, že když já toužím po tom, aby si se mnou muž povídal, během hovoru zmíním, že bude potřeba přidělat petlici ke králíkárně, můj muž vyskočí a jde ji přidělat, neznamená to, že mě nemiluje. Naopak mi tím svým jazykem lásky (služba) sděluje, že mě miluje. A naopak, když pro svého muže vykonávám nějakou vcelku nudnou domácí úsluhu, je to lepší, než když se na něj vytasím s nějakým otlapkáváním (můj jazyk lásky) nebo dokonce dárkem (příslovečně ženský jazyk lásky :-) )

Takže já už nemusím nepochopená plakat, stačí si to přeložit.

A navíc je podzim, a proto se slovní zásoba jazyka lásky Hospodáře zúžila na snadno zapamatovatelné dvojsloví. Dýňová polévka. Když stojí čerstvě uvařená nebo aspoň ohřátá na plotně ve chvíli, kdy se vrací z práce, cítí se milován.

Komentáře: 2:

Anonymous Anonymní řekl...

tak včera jsem půl hodiny při věšení prádla plakala, když jsem na výslovné prosby nedostala žádnou kytici a ani avízovaná flaška vína nedorazila, a docílila jsem tím dnes jedné gerbery, a vyklizené myčky!!!! ta myčka byla rozhodně premiéra a velikánská snaha. ale je to dřinam, ukrutná dřina!
jedna s dary a službami.

15. listopadu 2014 v 21:34  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Ajaj, jak ti rozumím! Dnes jsem si koupila lahev červeného a nastřihala si poslední růžičky do vázy... :-) (A jsem v pohodě, protože já jedu na fyzický kontakt a pozornost, už mě dneska jednou obejmul a volali jsme si z lesa na pole. :-) )

16. listopadu 2014 v 21:14  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka