pondělí 25. března 2013

Velký strom, malé stromky a čahoun s pilkou

Ekozahrada Pod věží spustila svůj první počin - dvoudílný kurz řezu ovocných stromů s lektorem Bořivojem Pavlatou. Oficiální záznam první části tohoto neopakovatelného zážitku najdete na www.ekozahradapodvezi.cz - jakmile ji s webmasterem Páťou spustíme. Prozatím jen pár dojmů.

Také jsem pár kurzy prošla, takže vím, že nejdůležitější je charisma přednášejícího. Bořek charismatem přímo sršel, i když se chvílemi jevil bezhlavě.


Ani frekventanti nelenili, ale přikládali ruku k dílu.


Lektor ocitoval ze staré pomologie, že sadaření jest bohulibá činnost, bránící povahám slabým, které by sklouznuvší k opilství, smilstvu a krádeži jen zla činili. Povšimněte si prosím zcela příčetného a koncentrovaného pohledu, po kocovině z pátečního seznamovacího večera ani stopa.


A tady to pajcnu.


Ostříhané větve zachutnaly kozám, Bořkova jabkovice navečer frekventantům.



 K večeru pole osiřelo a v posledních paprscích zapadajícího slunce se vyhřívaly první výhonky česneku. Za jeho i ostatní fotografie děkujeme Pavlíně Vytiskové.


Na druhý díl - řez peckovin - se těšte, až přijde opravdové jaro. Termín právě ladíme.







Komentáře: 1:

Blogger petka řekl...

Paráda, Hanko :-)
Kurz se mi moc líbil, jsem nadšená (což ti, kteří mě znají, by považovali za nejvyšší možnou pochvalu :-) :-) :-) ). Moje minireportáž je tady: http://dedeckovazahrada.blogspot.cz/2013/03/rezu-zdar.html.
Ať se Ti daří a jaro ať už konečně přijde :-)
Petra

25. března 2013 v 19:32  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka